17 Ekim 2008 Cuma

B.E.Ö: SONBAHAR

Montessori grubuna dahil olduktan sonra "Gökyüzü" ndeki acemi aktivitemizi saymazsak ki bunu paylaşamamıştık, bu sabah Naz'la ilk gerçek aktivitemizi yaptık canlı canlı... Spontan oldu Cuma gibi yoğun bir günün sabahında ... Dün Naz bir anda güzelleşen havayı fırsat bilip dışarı çıkmıştı zaten... Ağaç, yaprak...vs kelimelere alışmış dünden.
Bu sabah güzel havayı kaçırmak istemeyen ben götürdüm Naz'ı sabah gezmesine, hem de ormana, Florya Atatürk ormanına... Aslında çok başıboş köpek oluyor ama erken saatlerde spor yapanlar çok olduğu için rahatça gittik.
Önce arabasında turladı, ben de yürüyüş yaptım... Ne de olsa anne-bebek aktivitesi, kendime de hediye ettim bu aktiviteyi...Sonra elimden tutarak kuru yaprakların, kozalakların , çam iğnelerinin üstünde yürüdü... Çok sık olan ormandan çekindi sanırım, arabasının çevresinde kalmak istedi. Sonra yavaş yavaş kitaplarından tanıdığı ağaçlara dokundu, kozalak fırlattı, kuru ağaç parçacıklarıyla oynadı... Hepsini yaparken seslendirdik, o mırıl mırıl konuştu ben anlatırken kendi dilinde... Tabi işe gitmek için ayrılırken ormandan , ayrılmak istemediğini geri koşarak ifade etti. Yarın sabah hava yine izin verirse çekirdek aile ormandayız. Biraz yaprak toplayıp etkinliğe devam etmek niyetindeyiz... Blogda devamını haftasonu okuyabilirsiniz...
Montessori blogunda yazmadığım ayrıntı ise beni gördüğünde arabasına oturmayı reddeden canım kızım yine öyle yaptı, ayaklarıyla belime kilitlendi... Ve ben 1 km gibi bir mesafeyi 10 kilodan fazla Naz kucağımda, elimde bir kere daha aldığıma şükrettiğim baston arabamızı ittirerek eve döndüm... Kan ter içinde ve ofise iyice gecikmiş , ama hem kızıyla keyif hem de spor yapmış bir anne olarak güne başladım , ne de iyi yaptım ....
Seviyorum seni ben şımarık.....




6 yorum:

Primarima dedi ki...

Kan ter içinde dahi olsanız ofise gecikmiş dahi olsanız o günün sabahını düşündükçe keyifli bir gülümseme olmusdur yüzünüzde eminim :)
Güzel bir aktivite ,güzel bir gün olmuş:)

Elif dedi ki...

kesinlikle şimdi yine ormana gidiyoruz... tadı damağımda kaldı...

Esin dedi ki...

Ben de çok özendim,ömeri kaptığım gibi annemlere çok yakın olan çamlıcaya gtme düşüncesindeyim:)

Elif dedi ki...

hiç durma esincim, şimdi geldik... Süperdi yine, bundan sonra sık sık gitmek niyetindeyim...

Maya ve Elya'nın annesi dedi ki...

ya Elif nasıl oturtuyorsun peki sonra Naz'ı, ben Maya'yı mümkğn diil oturtamıyorum. Ve 3 gündür uzak hiçbir yere Maya ile gitmemeye yemin ettim, hala yürümediği için sürekli kucağımda ve inanılmaz yoruluyorum.
Bu arada az önce yatağında masaj yapıp uyuttum Maya'yı, Allah ne muradın varsa versin sana, sayende acaip bişi öğrendim:)))

Elif dedi ki...

Tugbacım, dikkatini çekerim oturtamıyorum :) benim dışımda diğer insanlarla babası da dahil daha uyumlu, oturuyor arabasına ama ben çevredeysem işimiz iş... Eline ilgisini çeken ne varsa verip ki bu çantayı döküştürmek demek, arada şansım yaver gider belki diye ummak tek yapabildiğim...
Uykukonusunda gelişmeler süper valla, az daha sabır , bence başedeceksin bu konuyla kısa zamanda....