7 Ocak 2009 Çarşamba

BEÖ: Yeni Yıl ve ilk el işi çalışmalarımız

Yeni yıl için aktiviteleri ancak özet geçebiliyorum, zaten yeni tamamladık... Naz'la bu anlamda aktivitelerimiz aslında kitap, uygulamalı eğitim ya da konuşma-aktivite olarak oluyordu. Bizim için güzel bir ilk oldu. Naz bu tarz aktivitelere yeni başladığı için ( oral dönemi yeni atlatıyor, tatmayı bıraktı her bir bileşeni ) daha çok elimdekileri kaçırıp inceleyip, sonra aç, koy.. vs gibi komutlarla bana yaptırarak katılım gösterdi resim yapma hariç, kalemleri sadece onun bana bile vermiyor... Oyun hamurlarını ilk zamanlar evde un ve su ile ben yapmıştım ama renkli hamurları daha çok seviyor. Kutusuna koyup ağzını kapıyor, renk renk ayırmaya çalışıyor... Ağacı ben yaptım onunla ama kırmızı ışıkları o yapmaya gayret etti.
Pamuk kardan adamı dün beraber yaptık akşam eve gittiğimde. Pamukları ve kumaş parçalarını tek tek inceledi, dokundu, ortaya çıkan sonuca çok sevindi, el çırptı...
Akşam benden daha geç gelen babasına , sanat eserimizi astığımız mutfak duvarımızda gösterirken "ben yaptım" der gibi göğsüne elini pat pat vurması görmeye değerdi... Rutini seven kızım için, haftada bir bu tarz aktiviteleri rutine çevirirsem kendisi yakında yapmaya başlar sanırım...

4 yorum:

Primarima dedi ki...

Üff :( hemen fotonun üzerine tıkladım daha yakından bakmak için,ama olmadı... malum miyopum ben ayrıca astigmat, Naz gibi dünya şekeri bir varlığı uzakdan izlemek zor oluyor:( mesela nasıl tatlı çömelmiş yakından bakılmazda napılır o bıdık bacaklara :)

Elif dedi ki...

yaaaa sorma , bu kolaj işine yeni girdim, evet büyütmüyor fotoğrafları nedeeeeen? Belki yardım edersin Ebru ...

Elif dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Primarima dedi ki...

bu kolaj işi derken hangi program olduğunu söyle:)belki yardım edebilirim.Htta benim kullandığımı tavsiye edeyim çok hoş bişey ama internetden bulman lazım.Picture collage maker adlı bi program ben nerden bulduğumu ve download ettiğimi anımsamıyorum ama free olanını bulmuşum.Çok işe yarar bişey.Aklında olsun derim:)